Składniki:
Dwa średnie płaty pangi, opakowanie mieszanki warzywnej mrożonej, przyprawy (vegeta, cukier, pieprz), może, lecz nie musi być do okraszenia roztopione masełko.
Jak przyrządzić?
Mrożone warzywa wsypujemy do pojemnika (posypujemy cukrem, vegetą i pieprzem). Na nie wykładamy rozmrożoną pangę. Posypujemy łyżeczką cukru, vegetą i pieprzem. Gotujemy na parze ok. 20 minut. Stosownie do potrzeb smakowych można posypać danie ziołami. Po wyjęciu na talerz można delikatnie polać danie roztopionym masełkiem.
Potrzebne przybory:
Garnek do gotowania na parze, łopatka do wyjmowania potrawy.
Jak podawać?
Potrawę podaje się wyłożoną na talerze warstwowo - najpierw warzywa, a na nich płat pangi. Polane w zależności od gustu np. masełkiem.
Uwagi:
Rybę można wyłożyć zamrożoną wprost na warzywa. Tyle tylko, że trzeba kilka minut dłużej pogotować. Danie jest bardzo szybkie i smaczne!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Maryla |