Składniki:
25 dag szparagów,
2 marchewki,
1 mały seler,
pęczek kopru,
sól, pieprz,
3-4 filety z łososia (poprzecznie ukrojone w owalne dzwonka)
Jak przyrządzić?
Szparagi ułożyć w naczyniu do gotowania na parze.Filety przyprawić solą i pieprzem.Pozostałe warzywa pokroić w grubą kostkę, położyć na warstwie szparagów, a na tym filety.Naczynie z produktami umieścić nad naczyniem z wodą.Gotować na parze przez 20 minut. Przed podaniem odstawić na 5 minut.
Jak podawać?
Przed podaniem potrawę ładnie ułożyć na talerzu: najpierw szparagi, na to porcję ryby, z boku położyć warzywa pokrojone w kostkę, posypać koperkiem, można podać z dodatkiem lekkiego sosu jogurtowego zmiksowanego z ulubionymi zielonymi ziołami.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | maribusz |