Bukiet szparagowo-łososiowy

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dag szparagów,
2 marchewki,
1 mały seler,
pęczek kopru,
sól, pieprz,
3-4 filety z łososia (poprzecznie ukrojone w owalne dzwonka)

Jak przyrządzić?

Szparagi ułożyć w naczyniu do gotowania na parze.Filety przyprawić solą i pieprzem.Pozostałe warzywa pokroić w grubą kostkę, położyć na warstwie szparagów, a na tym filety.Naczynie z produktami umieścić nad naczyniem z wodą.Gotować na parze przez 20 minut. Przed podaniem odstawić na 5 minut.

Jak podawać?

Przed podaniem potrawę ładnie ułożyć na talerzu: najpierw szparagi, na to porcję ryby, z boku położyć warzywa pokrojone w kostkę, posypać koperkiem, można podać z dodatkiem lekkiego sosu jogurtowego zmiksowanego z ulubionymi zielonymi ziołami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Kalorycznośćniska
Autormaribusz

Bukiet szparagowo-łososiowy: Podobne przepisy

Bukiet szparagowo-łososiowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy