Składniki:
6 filetów rybnych z pangi (po 20 dag każdy),
cytryna,
oliwa – 4 łyżki,
1 łyżka miodu,
sól, pieprz,
główka sałaty zielonej,
12 pomidorków koktajlowych,
świeże listki bazylii i estragonu
Jak przyrządzić?
Soczyste filety rybne zamarynować: posypać solą i pieprzem, skropić cytryną, posmarować miodem wymieszanym z oliwą, zostawić na 15 minut.Zamarynowane filety ułożyć na ruszcie, piec ok. 15 minut.W międzyczasie pokroić pomidorki na ćwiartki, ułożyć na każdym talerzu po 1 liściu sałaty i 8 ćwiartek pomidorków dookoła, a w środku upieczony filet z rusztu. Udekorować listkami bazylii i estragonu.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | niska |
Autor | maribusz |