Składniki:
Groszek, papryka, brokuły, fasolka szparagowa zielona i zółta, parmezan, plasterki ziemniaków, pietruszka, pieczarki
Jak przyrządzić?
Ziemniaczki pieczemy w palsterkach w piekarniku, warzywa gotujemy na parze, posypujemy papryką ostrą, solą, odrobiną pieprzu. Pieczarki podsmażamy na maśle. Jak już wszystko będzie miękkie, a ziemnaczki zarumienione, wykładamy warzywa, ozdabiamy ziemniaczkami, posypujemy pieczarkami i pietruszką, a na to trzemy odrobinę parmezanu. Pycha:)
Uwagi:
Ziemniaczki muszą być zarumienione. Pieczarki nie muszą być smażone, ale jeżeli będą gotowane na parze, to w całości albo połówkach.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | muse1985 |