Składniki:
0,8 kg piersi kurczaka, 0,8 kg pieczarek, 3 kubki śmietany 30% (1 kubek ok. 200 ml), 2 serki topione 100 g śmietankowe i 3 serki ziołowe Hochland, pieprz, vegeta, pietruszka - nać
Jak przyrządzić?
Pokroić piersi w kostkę, przesmażyć i dodać vegetę do smaku, potem przesmażyć pokrojone pieczarki i dodać pieprz, razem wymieszać i włożyć do naczynia żaroodpornego. Potem wlać śmietanę do małego garnka, dodać serki i pietruszkę, trzymać na ogniu do rozpuszczenia serków. Trzeba podgrzewać na małym ogniu, żeby się śmietana nie zwarzyła. Potem zalać tym sosem piersi i pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 40 min w temp. 180 st.Ja podaję z ryżem. Jest pyszne i wszyscy, którzy spróbują, chcą przepis.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | dość dużo |
Autor | HANIA |