Składniki:
kiszona kapusta, soczewica, smalec, sałata, kartofle, grzanki z chleba, przyprawy wedle własnego gustu, sos sojowy
Jak przyrządzić?
Kapustę wraz z sałatą włożyć do garnka z wodą, dużą łyżką smalcu oraz przyprawami i gotować przez 30 min. Potem wszystko wymieszać i dodać kartofle posiekane w kostkę wraz z soczewicą. Gotować przez 30 min. Wymieszać, dolać troczeczkę sosu sojowego. Podawać z grzankami chlebowymi. Gotowe! Smacznego!
Jak podawać?
W miskach, można w głębokich talerzach.
Uwagi:
Tą potrawą zajadali się Wikingowie. Nie wiem, dlaczego to się nazywa garbuśniak, po prostu tak w jakieś książce kucharskiej znalazłem.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | kokosz |