Garbuśniak skandynawski

Przepis kulinarny

Składniki:

kiszona kapusta, soczewica, smalec, sałata, kartofle, grzanki z chleba, przyprawy wedle własnego gustu, sos sojowy

Jak przyrządzić?

Kapustę wraz z sałatą włożyć do garnka z wodą, dużą łyżką smalcu oraz przyprawami i gotować przez 30 min. Potem wszystko wymieszać i dodać kartofle posiekane w kostkę wraz z soczewicą. Gotować przez 30 min. Wymieszać, dolać troczeczkę sosu sojowego. Podawać z grzankami chlebowymi. Gotowe! Smacznego!

Jak podawać?

W miskach, można w głębokich talerzach.

Uwagi:

Tą potrawą zajadali się Wikingowie. Nie wiem, dlaczego to się nazywa garbuśniak, po prostu tak w jakieś książce kucharskiej znalazłem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Autorkokosz

Garbuśniak skandynawski: Podobne przepisy

Garbuśniak skandynawski: wypróbuj również

Powiązane Tematy