Składniki:
2 pieczarki (surowe),
1 ogórek (może być nawet małosolny, a także kilka korniszonów, konserwowy albo kiszony),
pół cebulki,
łyżka majonezu i musztardy
Jak przyrządzić?
Pieczarki, cebulkę pokroić bardzo drobno (jak ktoś lubi, może zmiksować, będzie to coś w stylu dipu). Wrzucić na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i trochę podsmażyć. Po ostudzeniu na talerzyk położyć papier śniadaniowy i wyłożyć z patelni cebulkę i pieczarki (papier będzie wchłaniać tłuszcz). Następnie należy pokroić ogórek (także bardzo drobno). Wszystkie warzywa wrzucić do miski i dodać musztardę i majonez.
Potrzebne przybory:
patelnia, papier śniadaniowy
Jak podawać?
Najlepiej na grilla do karkówki albo kiełbaski, mniam:)
Uwagi:
Bardzo dobre, zwłaszcza na grilla.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | garbik |