Suflet pomarańczowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 duże pomarańcze
- 4 żółtka
- 6 łyżek cukru
- 5 dag migdałów
- sok z połowy cytryny
- sok z dwóch pomarańczy
- 5 białek
- łyżka wódki

Jak przyrządzić?

1. Pomarańcze umyć, odkroić "piętki". Miąższ wyciąć za pomocą noża.
2. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać drobno posiekane migdały, sok pomarańczowy, sok z cytrynki i wódkę.
3. Białka ubić na pianę i ostrożnie wymieszać z masą.
4. Pomarańcze napełnić masą (3/4 bo suflet wyrośnie)i wstawić do piekarnika.
5. Piec 25 minut w temp. 175 stopni.
6. Voila :)

Potrzebne przybory:

mikser

Jak podawać?

na gorąco

Uwagi:

Hmm - należy podać od razu po wyjęciu z piekarnika, bowiem masa może opaść.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania55 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt9 zł
AutorNana

Suflet pomarańczowy: Podobne przepisy

Suflet pomarańczowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy