Pomidorowa mojej Babci - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

włoszczyzna, 4 male udka z kurczaka, cebula, kilka listkow laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 rosolki w kostce, smietana 12 %, koncentrat pomiodrowy (ilosc zlezy od gustu - ja dodaje 1,5 takiej malej puszeczki), łyżka mąki, natka pietruszki do posypania.

Jak przyrządzić?

Włoszczyznę, cebule, rosołki, listki laurowe i ziele angielskie wkładamy do garnka i gotujemy do miekkosci warzyw (około 40 minut). Następnie wszystkie warzywa oprócz marchewek wyjmujemy (mogą się przydać do salatki :) ) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. W osobnej miseczce łączymy mąkę z kilkoma łyżkami wody i odrobina goracej zupy i wlewamy do garnka z zupą. Mieszamy. Następnie dodajemy 1 kubek śmietany i gotujemy jeszcze ok. 2 minuty. Posypujemy natką pietruszki i gotowe :) Najlepiej smakuje z makaronem świderki ugotowanym wczesniej. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcjegarnek :)
Przybliżony koszt10 zł
AutorSylka

Pomidorowa mojej Babci: Podobne przepisy

Pomidorowa mojej Babci: wypróbuj również

Powiązane Tematy