Sk艂adniki:
w艂oszczyzna, 4 male udka z kurczaka, cebula, kilka listkow laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 rosolki w kostce, smietana 12 %, koncentrat pomiodrowy (ilosc zlezy od gustu - ja dodaje 1,5 takiej malej puszeczki), 艂y偶ka m膮ki, natka pietruszki do posypania.
Jak przyrz膮dzi膰?
W艂oszczyzn臋, cebule, roso艂ki, listki laurowe i ziele angielskie wk艂adamy do garnka i gotujemy do miekkosci warzyw (oko艂o 40 minut). Nast臋pnie wszystkie warzywa opr贸cz marchewek wyjmujemy (mog膮 si臋 przyda膰 do salatki :) ) i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. W osobnej miseczce 艂膮czymy m膮k臋 z kilkoma 艂y偶kami wody i odrobina goracej zupy i wlewamy do garnka z zup膮. Mieszamy. Nast臋pnie dodajemy 1 kubek 艣mietany i gotujemy jeszcze ok. 2 minuty. Posypujemy natk膮 pietruszki i gotowe :) Najlepiej smakuje z makaronem 艣widerki ugotowanym wczesniej. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | garnek :) |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Sylka |