Eskalopki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

pierś kurczaka (schab lub inne kotlety wieprzowe), cebula, mleko, jajko, bułka tarta, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić?

1. Cebulę kroimy w talarki i zamaczamy w mleku przez 1,5 godziny. Wyławiamy, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące ziemniaczanej i smażymy.2. Mięso rozbijamy, solimy, pieprzymy i układamy w nim wcześniej przygotowaną cebulę. Zawijamy (nitką lub wykałaczką), obtaczamy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy.3. Po usmażeniu, włożyć do garnuszka i zalać pozostałym tłuszczem dolewając trochę wody. Dusić aby były miękkie.4. Na zakończenie zaciągnąć mąką. Smacznego.

Jak podawać?

Z ziemniaczkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
Porcje2-4
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt20 zł
AutorBALLON

Eskalopki: Podobne przepisy

Eskalopki: wypróbuj również

Polędwiczki cielęce

... francuskiej. Omawiany gatunek mięsa służy przede wszystkim do przyrządzania kotletów, eskalopek, a także pieczeni. Dużym powodzeniem cieszą się także cielęce podroby, jak również kości wykorzystywane ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... udko kurczaka, sałatka grecka, kefir Sałatka z krewetek i awokado, zupa brokułowa na bazie czystego bulionu Eskalopki cielęce z grzybami z patelni, sałatka z kiszonej kapusty Pierś z indyka ...

dawno temu

Powiązane Tematy