Składniki:
duże, ale cienkie naleśniki, kiszona kapusta, pieczarki, sól, pieprz, jajo, tarta bułka, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Na usmażone naleśniki (mogą być przygotowane dzień wcześniej ze względu na pracochłonność potrawy) nakładamy farsz z kapusty i pieczarek (kapustę wcześniej drobno przesiekać i ugotować, pieczarki także drobno posiekać i usmażyć - następnie razem wymieszać). Naleśniki składamy w kopertę lub zawijamy w rulon jak kto woli, obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy (na oleju) na złoty kolor.
Jak podawać?
Sama w sobie jest pyszna - dobra na Wigilię Bożego Narodzenia, ale nie tylko. Życzę smacznego!
Uwagi:
Do ciasta naleśnikowego (2 jaja, woda gazowana, mąka, szczypta soli) dobrze jest dodać odrobinę oleju, gdyż dodajemy go tylko przy pierwszym naleśniku, a później już nie trzeba-naleśniki nie przywierają.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ile kto chce |
Autor | emi:-* |