Składniki:
2 puszki kukurydzy,
2 podwójne piersi z kurczaka,
2 ząbeki czosnku,
słoik majonezu,
pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pokroić w kostki, doprawić solą i pieprzem, smażyć na oleju aż do zrumienienia, odlać sos który się wytworzył, następnie pokroić jeszcze w drobniejsze kosteczki. Zanim wszystkie składniki wymieszamy (wyciśnięty czosnek, majonez, kukurydza) kurczak musi wystygnąć. Doprawić pieprzem do smaku i odstawić do lodówki na 2 godzinki. Smaczności!
Potrzebne przybory:
Chęci!
Jak podawać?
Ze świeżym pieczywem albo bagietką.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | N/A |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Salceson |