Składniki:
2 jajka,
20 dkg pieczarek,
10 dkg szynki konserwowej,
10 dkg żółtego ostrego sera,
1/2 cebuli,
1 torebka sosu borowikowego "Knorr",
łyżka oleju,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Podsmażamy pieczarki, kiedy odparuje z nich woda dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę konserwową i poszatkowaną cebulkę - smażymy razem ok. 5-10 min. W międzyczasie według przepisu robimy sos, jednakże troszeczkę mniej dodajemy wody żeby był gęstszy. Po zagotowaniu sosu wrzucamy do niego podsmażone składniki i na wolnym ogniu podtrzymujemy ciepło. 2 jajka bardzo mocno kłócimy dodając soli i wylewamy na gorącą patelnię z olejem lub masłem - robimy omleta obsmażając z dwóch stron. Omleta wykładamy na talerz, wlewamy na połówkę farsz, posypujemy żółtym serem, przykrywamy omleta drugą połówką i posypujemy ponownie serem.
Uwagi:
Pycha!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Porcje | 1-2 |
Kaloryczność | 250 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Pychotka |