Składniki:
Ciasto: 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki pszennej, 2 jaja, 1/2 proszku do pieczenia.
.Budyń: 1 litr mleka, 3 budynie śmietankowe.
Masa kokosowa: 2 jaja, 1/2 szklanki cukru, 20 dag kokosu, 1/2 kostki margaryny.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na blaszkę. Ugotować budyń i ciepły wyłożyć na surowe ciasto. Masa kokosowa: margarynę roztopić. Białka ubić z cukrem, następnie dodać żółtka i dalej ubijać. Gdy masa będzie gładka, wsypać kokos i wymieszać. Na sam koniec wlać przestudzoną margarynę i jeszcze raz wymieszać. Wylać masę na budyń i piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. przez około 45 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 20 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Czarna Mamba |