Alkohol z gumijagód

Przepis kulinarny

Składniki:

1l lub 0,7 Finlandia żurawinowa,
6 garści czerwonych jagód,
4 garście pomarańczowych jagód,
3 garście purpurowych jagód,
4 garście niebieskich jagód,
3 garście zielonych jagód,
1 garść żółtych jagód (zastępczo zamiast jagód wymienionych możesz stosowac zwykłe)

Jak przyrządzić?

Jagody zmiksować. Najpierw mieszamy powoli w lewo, następnie powoli w prawo, by w końcu łagodnie uderzyć łyżką w kocioł (garnek) by bąbelki wydostały się na zewnątrz. Dodać do wódki w proporcji 1:2.

Potrzebne przybory:

mikser, łyżka, kocioł Samiego

Jak podawać?

W wyrafinowany sposób. Smacznego!

Uwagi:

Najlepiej zeby jagody były zimne. Ciężko będzie mi wyjaśnić działanie tego napoju. Pierwsza część przepisu zależy od stosunku jednego koloru do drugiego i obserwacji rezultatów nieudanych lub sabotażowanego przepisu. Jest oczywiste, że stosunek kolorów gra tu bardzo ważną rolę. Prowadzi to do stwierdzenia, że aktywne składniki w soku z Gummi jagód to barwniki jagód. Kolejną częścią przepisu jest słynne trzystopniowe mieszanie... Mieszanie, które prowadzi do zmieszania soku w powietrzu oraz reakcji z jednym ze składników powietrza, prawdopodobnie z tlenem. To jest lotna reakcja chemiczna i tak jak wiele reakcji wytwarza kolejny gaz poprzez uderzenie w kocioł by wydobyć bąbelki. Oczywiscie, "jak działa" ów specyfik to zupełnie jest dla mnie tematem otwartym. Prawidłowy "przepis" pobudza adrenalinę, która wpływa zupełnie inaczej na Gumisie (odbijanie) jak i na ludzi (nadludzka siła). W przypadku złego "przepisu" działanie tego soku może być różne i bardzo niebezpieczne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje4
AutorGumis Karaoke

Alkohol z gumijagód: Podobne przepisy

Alkohol z gumijagód: wypróbuj również

Powiązane Tematy