Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka ciętej zielonej szparagowej fasolki, 3 łyżki oleju, cebulka, trochę czosnku, łyżka wody, do tego albo pieprz, sól, oregano i bazylia albo gotowy sos sałatkowy w proszku Knorra lub Winiary np. paprykowo - ziołowy lub koperkowo - ziołowy.
Jak przyrządzić?
Fasolkę odcedzamy, płuczemy i mieszamy w miseczce. Przyprawy mieszamy w szklaneczce z olejem, wodą, cebulką i czosnkiem a następnie mieszamy sos z fasolką. Ja podaję to przepyszne cudo trochę schłodzone do np. schabowego i ziemniaczków, ale bywa, że potrafię zjeść wszystko z samą tylko bagietką z masełkiem.
Uwagi:
Fasolka niby jest ciężkostrawna, ale popijając potem miętę lub inne ziółka wcale nie męczą wzdęcia i inne takie ;) życzę smacznego.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Beata |