Barszcz czerwony-inaczej

Przepis kulinarny

Składniki:

* 1 kg buraków* kawałek mięsa wołowego [może być wieprzowina]* mała włoszczyzna* sok z 2 cytryn* cukier [według uznania]* sól* pieprz* 4 ząbki czosnku* około 2 kilo ziemniaków* 150 g słoniny* 2 cebule* 200 g boczku wędzonego

Jak przyrządzić?

Zagotować wodę, dodać starte buraczki oraz włoszczyznę pokrojoną na małe części. Dodać mięso. Gotować do miękkości. Dodać czosnek [drobno posiekany], sól, pieprz, cukier. Wycisnąć sok z cytryn i dodać do zupy.************************************************************Ziemniaki ugotować osobno[tradycyjnie].Słoninę rozpuścić ,podsmażając skwarki,dodać cebulę oraz boczek, podsmażyć na złoty kolor...Boczek razem ze skwarkami i cebulą wymieszać razem z ziemniakami.

Potrzebne przybory:

garnek, nóż, patelnia, [ja buraczki miksuję w robocie kuchennym], deska

Jak podawać?

z ziemniakami :)

Uwagi:

Zupa jest pracochłonna ale później widać jej walory smakowe :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
AutorLENCIA

Barszcz czerwony-inaczej: Podobne przepisy

Barszcz czerwony-inaczej: wypróbuj również

Powiązane Tematy