Składniki:
majonez,
smietana,
musztarda,
ogórki konserwowe,
grzyby marynowane (najlepiej podpinki),
cebula (mała),
jajko,
sól,
pieprz,
cukier.
Jak przyrządzić?
Kroimy ogórki, cebulkę i grzyby w kostkę najmniejszą jak tylko można. To samo robimy z zagotowanym na twardo jajkiem. Wszystko mieszamy, dodajemy smietanę zmieszaną z majonezem plus musztarda. Dodajemy sól, pieprz, cukier. No i smacznego!
Potrzebne przybory:
ostry nóż, deseczka, miseczka
Jak podawać?
można nawet jesć ze swieżym pieczywem
Uwagi:
Ogórka i cebuli mniej więcej tyle samo. Grzybów 1/2 więcej. Na dwa srednie ogórki jedno jajko. Na dwie łyżki smietany, trzy majonezu i do tego pół łyżeczki musztardy (ale musztarda nie musi być). Z doprawieniem jak kto woli. Z gęstoscią to jak kto woli, dla mnie lepszy jest taki pół na pół, nie za gęsty i nie za rzadki.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gresiek |