Indyk z brokułami

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kg filet z indyka, 1 brokuł, 40 dag pieczarek, szklanka słodkiej śmietanki 18%, 1 jajko, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Filet z indyka pokroić w cienkie kwadratowe kotlety i obsmażyć na tłuszczu na rumiano, pieczarki pokroić i udusić na masełku z solą i pieprzem, naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem i układać warstwami kolejno kawałki indyka, pieczarki brokuł podzielony na wianuszki i znowu indyka, pieczarki i brokuł, na koniec rozbełtać jajko w smietance i zalać to wszystko, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut z termoobiegiem, palce lizać.

Jak podawać?

Ja to podaję z ryżem i sałatką z pomidorów i cebulki. Jak ktoś woli ziemniaki też moga być.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Przybliżony koszt15 zł
AutorAldona

Indyk z brokułami: Podobne przepisy

Indyk z brokułami: wypróbuj również

Powiązane Tematy