Składniki:
1/2 kg filet z indyka, 1 brokuł, 40 dag pieczarek, szklanka słodkiej śmietanki 18%, 1 jajko, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Filet z indyka pokroić w cienkie kwadratowe kotlety i obsmażyć na tłuszczu na rumiano, pieczarki pokroić i udusić na masełku z solą i pieprzem, naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem i układać warstwami kolejno kawałki indyka, pieczarki brokuł podzielony na wianuszki i znowu indyka, pieczarki i brokuł, na koniec rozbełtać jajko w smietance i zalać to wszystko, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut z termoobiegiem, palce lizać.
Jak podawać?
Ja to podaję z ryżem i sałatką z pomidorów i cebulki. Jak ktoś woli ziemniaki też moga być.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Aldona |