Składniki:
- puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli- 20 gag sera żółtego- 20 dag szynki- 1 torebka ryżu- 1 czerwona świeża papryka- kilka łyżek majonezu
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Ser, szynkę, paprykę pokroić w kostkę i połączyć w jednym naczyniu z odsączoną kukurydzą i fasolą i ryżem. Na koniec dodać majonez. Nie potrzeba już innych przypraw, bo sałatka już w tym momencie jest "palce lizać".
Potrzebne przybory:
deseczka do krojenia i nóż
Jak podawać?
najlepiej ze świeżym pieczywem (bagietka)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Aga |