Wątróbka po tyrolsku

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg wątróbki drobiowej, 2 duże cebule, 20 dag boczku wędzonego, 1 l śmietany kremówki, sól, majeranek, oliwa, ew. trochę mąki

Jak przyrządzić?

Wątróbkę i boczek pokroic w plasterki, cebulę w kostkę. Podsmażyć boczek i cebulkę, osobno na oliwie wątróbkę. Połączyć. Zalać kremówką i trochę podgotować. Dodać do smaku tylko sól i obficie majeranku. Jeżeli będzie za rzadkie, zagęścić wodą z mąką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorMadzia

Wątróbka po tyrolsku: Podobne przepisy

Wątróbka po tyrolsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy