Składniki:
* duża włoszczyzna* 3 marchewki* 2 pietruszki korzeń* kawałek selera* kawałek pory* duża cebula - usmażyć na złoty kolor* ziele angielskie [według uznania]* liść laurowy [według uznania]* pieprz [według uznania]* sól [według uznania]* kawałek mięsa kurzego* kawałek wołowiny* kawałek mięsa z indyka* zielona natka pietruszki
Jak przyrządzić?
Wodę zagotować, dodać uprzednio umyte mięsa, zagotować. Dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miekkości. Przyprawić, zestawić z ognia, bezpośrednio na talerz dodać zieloną pietruszkę. Podawac z makaronem, najlepiej nitki.
Potrzebne przybory:
gornek, nóź, deska, patelnia
Jak podawać?
potrawę podawać jako danie pierwsze
Uwagi:
Zupa choc gotuje sie sama, trzeba ją gotować długo aby nabrała smaku, od czasu do czasu mieszając. Podawać bardzo gorącą.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Autor | LENCIA |