Jak zrobić rosół z tortellini?
OLIWKA . • dawno temuJak zupa jest najlepsza kiedy za oknem śnieg i mróz? Odpowiedź to oczywista oczywistość – rosół. Ale wcale nie musi być taki zwyczajny. Wystarczy kilka dodatków i zamieni się w pyszną zupę z tortellini i lubczykiem. Nie ma osoby, której takie danie by nie smakowało. Można powiedzieć, że malutkie tortellini to zapowiedź wigilijnych uszek.
Przygotuj:
- 750 ml rosołu drobiowego
- szklankę mleka
- 2 cebule
- 6 łyżek posiekanego lubczyku
- 10 dag pierożków tortellini z grzybami lub mięsem
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- łyżkę mąki
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- sól
- łyżkę posiekanej czerwonej papryki
Krok 1
Jak zrobić rosół z tortellini? Zacznij od cebuli i czosnku. Podsmaż je na maśle na złoty kolor. Pamiętaj, żeby najpierw podsmażyć cebulę i dopiero po chwili dodać czosnek. Robi się tak, ponieważ czosnek smaży się szybciej i mógłby się przypalić, wydzielając niesmaczną gorycz.
Krok 2
Oprósz podsmażoną cebulę i czosnek mąką i rozprowadź niewielką ilością zimnego rosołu.
Krok 3
Wymieszaj wszystko z pozostałym rosołem i mlekiem. Mieszaj i w ten sposób doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Pora aby zwykły rosół zamienił się w pyszną zupę z tortellini. Wrzuć więc smaczne pierożki i lubczyk. Gotuj danie 15 minut.
Krok 5
Pozostaje ci tylko doprawić solą ten wyjątkowy rosół i wlać go do talerza. Teraz udekoruj go łyżką śmietany i posyp papryką. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze