Składniki:
Ciasto: 10 g mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 300 g mąki, 3\4 ciepłego mleka. Farsz: pieczarki, kiełbasa, cebula, papryka np. 3 kolory, żółty ser, przyprawa do pizzy. Keczap.
Jak przyrządzić?
Ciasto: Drożdże rozrobić w 2 łyżkach mleka, odstawić na 5 min. Do misy wsypać mąkę, dodać drożdże i dokładnie wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i włożyć do formy. Nadzieni: wszystkie warzywa pokroić w plasterki i nasypać przyprawe, dodać starty ser na dużych oczkach i wymieszać z farszem. Na ciasto wyłożyć warzywa. Piec aż ciasto się zrumieni.
Potrzebne przybory:
Wałek
Jak podawać?
Na ciepło, polaną keczapem
Uwagi:
Można do farszu dodać oleju ok. pół szklanki. Piec w prostokątnej foremce dużej.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | ewa |