Składniki:
3 kromki chleba (1-2 dniowego), kiełbasa, parówki, czosnek, oregano, bazylia, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, papryka w proszku, ser żółty (gouda lub edamski)
Jak przyrządzić?
Na chleb kładziemy kiełbasę w plasterkach i posypujemy oregano i bazylią, potem parówka w paski, na to papryka w proszku,czosnek i pieprz ziołowy. Następnie ser żółty w plasterkach, na to zioła prowansalskie. Całość (3 kanapki) kładziemy na talerz (bez metalowych nadruków) i wkładamy do kuchenki mikrofalowej na ok 1.5 min. (z grillem ok 4 min.) do rozpuszczenia sera.
Potrzebne przybory:
ostry nóż, kuchenka mikrofalowa
Jak podawać?
Najlepiej gorące tuż po wyjęciu z mikrofalówki (szybko stygnie)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 osoba |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | schumi |