Składniki:
Ciasto:
3/4 szklanki cukru
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
półtorej szklanki mąki
kostka margaryny
cukier waniliowy
+ wiórki kokosowe do obtaczania (ok. 200-300g)
Polewa:
1 szklanka gęstej śmietany + 1 szklanka cukru - zagotować na małym ogniu mieszając i odstawić.
Dodać 2 łyżki kakao i dobrze wymieszać
Jak przyrządzić?
Cukier, margarynę i jajka utrzeć, dodać resztę składników. Upiec na delikatny złoty kolor, ale lepiej sprawdzić wykałaczką albo zapałką czy ciasto jest już gotowe. Gdy wystygnie pokroić na kwadraty, polać polewą i całą obtaczać w wiórkach kokosowych.
Jak podawać?
Z uśmiechem na ustach o tak => :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Paulinka |