Naleśniki ze szpinakiem (autor paulinka)

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto naleśnikowe: szklanka wody gazowanej, pół szklanki mleka, mąka, 2 jajka
Farsz; szpinak mrożony, czosnek ok. 3-4 ząbków, ser z niebieską pleśnią, śmietana, cebula, pieprz, ser żółty.

Jak przyrządzić?

Robimy rzadkie ciasto nalesnikowe i smażymy cienke naleśniki. Kroimy cebulę w kosteczkę, dodajemy zamrożony szpinak, gdy rozmarznie i odparuje woda dodajemy czosnek, ser pleśniowy pokrojony w kostkę i gdy się roztopi - śmietanę. Smarujemy naleśniki, zawijamy i układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy żółtym serem i zapiekamy.

Potrzebne przybory:

patelnia, miska, łopatka, nóż, naczynie żaroodporne.

Uwagi:

Farsz powinien wyjść gęsty. Końcowe smażenie po dodaniu sera pleśniowego nie powinno trwać zbyt długo gdyż stanie się on jeszcze bardziej słony.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje4-5
Kalorycznośćsporo
Przybliżony koszt30 zł
Autorpaulinka

Naleśniki ze szpinakiem (autor paulinka): Podobne przepisy

Naleśniki ze szpinakiem (autor paulinka): wypróbuj również

Powiązane Tematy