Składniki:
- 1,5 szkl. cukru
- 6-7 jabłek (pokroić w drobna kosteczkę)
- 1 łyzeczka cynamonu
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 szklanki mąki wrocławskiej
- szklanka oleju
- 6 jajek
- opakowanie rodzynek
- opakowanie orzechow włoskich (drobno je pokroić)
- 3 łyżki kakao
- masło i bułka tarta do wysmarowania formy
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać (ja to robiłam łyżką, ale mikserem raczej też sie da, ja go nie posiadałam) i pozostawić na 30 minut (nie w lodówce!). Wylać do formy i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
Potrzebne przybory:
forma do pieczenia ciasta,miska
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 130 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marta |