Składniki:
5 jajek, rzodkiewka, szynka, szczypior, ser żółty, majonez, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ugotować 5 jajek na twardo. Przekroić je na pół i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść w miseczce. Zetrzeć na tarce ser żółty oraz rzodkiew. Szczypior posiekać, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać sól pieprz i majonez. Gotowy farsz włożyć do białka jajek. Smacznego!
Potrzebne przybory:
nóż, tarka i zapał do pracy!
Jak podawać?
jajeczka podajemy na talerzyku ozdobione liśćmi sałaty.
Uwagi:
Nazwa nietypowa, a tak naprawdę to zwykłe jajka faszerowane, ale za to jakie dobre!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | na 5 osób |
Kaloryczność | srednia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Madika |