Allakaso - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jajek, rzodkiewka, szynka, szczypior, ser żółty, majonez, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ugotować 5 jajek na twardo. Przekroić je na pół i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść w miseczce. Zetrzeć na tarce ser żółty oraz rzodkiew. Szczypior posiekać, szynkę pokroić na drobną kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać sól pieprz i majonez. Gotowy farsz włożyć do białka jajek. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, tarka i zapał do pracy!

Jak podawać?

jajeczka podajemy na talerzyku ozdobione liśćmi sałaty.

Uwagi:

Nazwa nietypowa, a tak naprawdę to zwykłe jajka faszerowane, ale za to jakie dobre!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćśredni
Porcjena 5 osób
Kalorycznośćsrednia
Przybliżony koszt8 zł
AutorMadika

Allakaso: Podobne przepisy

Powiązane Tematy