Składniki:
3 selery, 2 puszki ananasów, 1,5 śmietany (24%)
Jak przyrządzić?
Selery ugotować. Gotować ok 30 min. Gdy będą ugotowane należy je obrać, aby były czyste. Następnie pokroić je w paski jak najbardziej cienkie, włożyć do miski. Ananasy pokroić w małe cząsteczki i dodać do selerów. To wszystko zalać śmietaną pomieszaną z cukrem (śmietana musi być słodka a cukier dobrze wymieszany). I oto mamy pyszną sałatkę z selera!
Potrzebne przybory:
miska, łyżka do mieszania
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 osoby |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Ryta |