Pieczarki faszerowane (autor Becia)

Przepis kulinarny

Składniki:

- kapelusze pieczarek (najlepiej średniej wielkości)
- serek typu Almette lub Tartare (czosnkowy lub ziołowy)
- dużo świeżego koperku (ok.2 pęczków)
- czosnek, pieprz, sól

Jak przyrządzić?

Pieczarki oczyścić, potrzebne będą tylko kapelusze. Czosnek przecisnąć przez praskę (nie podaję ile ząbków, bo to wg uznania), ja daję go naprawdę dużo bo uwielbiam,posolić i dodać do serka wraz z posiekanym koprem. Wszystko dokładnie wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 min aby wszystko się "przegryzło". Następnie nadziewać kapelusze. Piec najlepiej na grillu, można też na patelni.

Jak podawać?

można konsumować same lub z bagietką z masełkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorBecia

Pieczarki faszerowane (autor Becia): Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane (autor Becia): wypróbuj również

Powiązane Tematy