Składniki:
- kapelusze pieczarek (najlepiej średniej wielkości)
- serek typu Almette lub Tartare (czosnkowy lub ziołowy)
- dużo świeżego koperku (ok.2 pęczków)
- czosnek, pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Pieczarki oczyścić, potrzebne będą tylko kapelusze. Czosnek przecisnąć przez praskę (nie podaję ile ząbków, bo to wg uznania), ja daję go naprawdę dużo bo uwielbiam,posolić i dodać do serka wraz z posiekanym koprem. Wszystko dokładnie wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 min aby wszystko się "przegryzło". Następnie nadziewać kapelusze. Piec najlepiej na grillu, można też na patelni.
Jak podawać?
można konsumować same lub z bagietką z masełkiem.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Becia |