Sk艂adniki:
spaghetti (makaron) najlepiej barilla, pomidory swieze (male, tzw. czeresnia), zabek czosnku, oliwa z oliwek, sol.
Jak przyrz膮dzi膰?
Sos: pomidorki kroimy na polowe, na patelni rozgrzewamy oliwe z zabkiem czosnku, nastepnie dodajemy pomidory, dodajemy troche soli, w zaleznosci od smaku jaki preferujemy. Smazymy az sok z pomidorow zrobi sie dosc gesty (mozemy pozniej wyjac pozostale skorki). Makaron gotujemy w osolonej wodzie, nastepnie odcedzamy i wrzucamy na patelnie, mieszamy wszystko na malym ogniu i gotowe do spozycia.
Uwagi:
Jesli sos bedzie dosyc gesty, dodajmy wody!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Eliza |