Składniki:
4jaja, 2,5szkl. mąki, 1szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szkl. oleju, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka sody, 15 dag orzechów włoskich, 1 kg jabłek (o tej porze roku najlepsza bedzie szara reneta). Można dodać troszkę mleka gdy ciasto będzie zbyt gęste.
Jak przyrządzić?
Ubić jaja z cukrem, dodać olej, mąkę, kakao, cynamon i sodę. Na końcu - pokrojone w kostkę jabłka (oczywiście wcześniej umyte i obrane). Całość wymieszać. Wyłożyć na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką blachę. Piec. ok. 60 min w temp. 180 stopni. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Ewa |