Sk艂adniki:
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki maki
- 1/2 szklanki kakao
- lyzeczka proszku do pieczenia
- dwie lyzeczki maki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki jogurtu waniliowego (ja uzywam 0% tluszczu, nie wiem czy taki w Polsce jest dostepny)
Jesli chcez by brownies wygaldaly i smakowaly bardziej jak ciasto, mozesz dodac dwa bialka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piekarnik rozrzej do 350 F (gdzies tak 200 Celsjusza)
Wymieszaj wszystkie suche produkty ze soba. Dodaj jogurt i wymieszaj dobrze. Wylej do natluszczonej foremki i piecz az wlozona wykalaczka wyjdzie czysta (jesli jest ona kwadratowa okolo 30-35 minut). Jesli chcesz by byly bardziej mokre, wyjmij kilka minut przed czasem. Troszke ostudz i potnij na 16 rownych kawalkow
Jak podawa膰?
Mozna podawac z malinami przetartymi przez sitko, bita smietana lub polane sosem czekoladowym.
Uwagi:
Masa po dodaniu jogurtu bedzie bardzo gesta ale to normalne. Mieszaj pomalu az wszystko zostanie wymieszane.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 16 |
Kaloryczno艣膰 | niska, okolo 90 kcal |
Autor | Emma |