Składniki:
Ziemniaki, biały ser, cebula, boczek, suche wafle, jajko , bułka tarta, przyprawy do smaku, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Z ziemniaków i białego sera przygotować farsz jak na pierogi z dodatkiem cebuli i boczku przyprawiając do smaku. Należy przygotować farsz jak najszybciej żeby nie wystygł. Po przygotowaniu farszu rozkładamy suche wafle (najlepiej kwardatowe), układamy na nich 1 cm farszu i zwijamy jak roladę. Pod wpływem ciepła farszu wafel robi się miękki.
Po zwinięciu pokroić na kawałki (wielkość według uznania), obtaczać w jajku i bułce tartej i obsmażyć ze wszystkich stron.
Jak podawać?
Mojemu mężowi najbardziej smakują z ketchupem. Smacznego.
Uwagi:
Jest to bardzo prosty przepis, szczególnie dla tych, którzy nie lubią bawić się w lepienie pierogów.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Sardynka |