Składniki:
4 płaty śledzia marynowanego podwójny (taki z wiaderka), por, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki octu, 1 łyżeczka vegety, 4 ogórki kiszone
Jak przyrządzić?
Śledzie pokroić w paski, ogórki utrzeć na tarce na średnich oczkach (wiórki ), pora pokroić w cieniutkie talarki, czosnek drobniutko posiekać, wszystko wymieszać z olejem i vegetą, śledzie ułożyć na płaskim półmisku i zalać farszem. Odstawić na dobę, wtedy są najlepsze.
Jak podawać?
Szybko, bo i tak wszystko będzie zjedzone. Smacznego.
Uwagi:
Por cały, a czosnku wedle uznania.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | ewules |