Sk艂adniki:
- 5 dkg czekolady deserowej,
- 10 偶贸艂tek,
- szklanka cukru,
- szklanka mleka,
- torebka cukru waniliowego,
- szklanka spirytusu,
- szklanka winiaku lub brandy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Czekolad臋 po艂ama膰 na kawa艂ki, podgrza膰 zmlekiem a偶 si臋 rozpu艣ci. 呕贸艂tka ubi膰 z cukrem i cukrem waniliowym do bia艂o艣ci.Dalej ucieraj膮c wlewa膰 czekoladowe mleko, wystudzi膰 i wymiesza膰 z alkoholami.Przela膰 do butelki, odstawi膰 na 7 dni.Przed nalaniem do kieliszk贸w nale偶y wstrz膮sn膮膰.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Rosi_202 |