Składniki:
Ciasto:
- 30 dag mąki,
- 10 dag cukru,
- 10 dag margaryny,
- 2 żółtka,
- 1 jajko,
- 1 czubata łyżka smalcu,
- 1 łyżeczka proszku.
Masa serowa:
- 1 kg sera,
- 1/2 szklanki oleju,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 1 szklanka cukru,
- 1 budyń śmietankowy,
- 2 jajka,
- 4 żółtka.
Jak przyrządzić?
W masie serowej wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 2 godziny. Ubijamy pianę. Ciasto lekko podpiec , nałożyć masę serową i znów podpiec. Na koniec nakład,my pianę. Razem pieczemy około 50 min.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Autor | olka |