Składniki:
- podwójna pierś kurczaka,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasów,
- garść rodzynek,
- rum do namoczenia rodzynek (najlepiej ciemny dla koloru),
- majonez,
- curry.
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka gotujemy w wodzie z vegeta i gdy przestygnie, kroimy na drobne kawaleczki, dodajemy kukurydze i pokrojone (odsączone) ananasy, rodzynki, majonez i curry (dużo, bo potrawa musi być żółta).
Potrzebne przybory:
Garnek, sitko, nóż i miska, w ktorej podajemy.
Uwagi:
Jak ktos nie ma rumu do namoczenia rodzynek, to moze byc woda, ale ja osobiscie wole rum. Pozniej mozna go wypic z sokiem z ananasow i 7UP...:-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Anka |