Jogurtowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3/4 litra jogurtu naturalnego,
- 4 galaretki (2 różne kolory),
- biszkopty,
- rodzynki,
- owoce.

Jak przyrządzić?

2 galaretki tego samego koloru rozpuszczamy w mniej niż 1/2 litra wody, mieszamy z jogurtem, dodajemy rodzinki - odstawiamy do lekkiego "ścięcia".

Formę wykładamy biszkoptami, wylewamy część masy - układamy owoce (według uznania - truskawki, maliny czy poza sezonem owoce z puszki), zalewamy resztą masy - odstawiamy do lodówki.

Na zastygłe ciasto wylewamy pozostałe dwie galaretki sporządzone w/g przepisu na opakowaniu (można również przed zalaniem wyłożyć owoce).

Uwagi:

Osobiście - jogurt naturalny często zastępuję maślanką. Nie zalecam jogurtów owocowych ze względu na efekt końcowy - w połączeniu z galaretką wychodzi potem bardzo słodki.Owoce można zastąpić dodatkowo przyrządzonymi, kolorowymi galaretkami posiekanymi w drobną lub grubą kostkę.

Najszybsze ciasto świata!!! Na upalne dni wręcz idealne!

Polecam smacznego życząc...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćprosty
Porcje8-10
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt7 zł
AutorKiniek

Jogurtowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy