Schab w papryce i śmietanie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg schabu bez kości,
- 2 cebule,
- 0,75 l śmietany,
- sól,
- pieprz,
- torebka papryki słodkiej w proszku,
- oliwa z oliwek lub trochę oleju (najlepsze jest masło).

Jak przyrządzić?

Schab kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na tłuszczu na rumiano, potem dodajemy cebulę, podsmażamy chwilę, następnie podlewamy lekko wodą i dusimy. Jeżeli woda nam odparuje, wlewamy śmietanę, doprawiamy, solą, pieprzem i oczywiście papryką; dusimy, aż wszystko nabierze smaku i podajemy z kaszą, ryżem, ziemniakami.

Najlepiej smakuje z kwaśną surówką, może być nawet ogórek korniszony.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Przybliżony koszt15 zł
Autoranna

Schab w papryce i śmietanie: Podobne przepisy

Schab w papryce i śmietanie: wypróbuj również

Powiązane Tematy