Babka miodowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 125 g śmietany,
- 200 g miodu,
- 3 jaja,
- 100 g masła,
- 400 g mąki,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 g płatków migdałowych,
- 200 g kandyzowanej skórki cytrynowej.

Jak przyrządzić?

1. Śmietanę ubić z miodem, jajami i masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i skórkę.2. Formę do babek wysmarować masłem i wysypać pokruszonymi płatkami migdałowymi, nałożyć ciasto. Piec 70 min. w 175 stopniach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Autornutella

Babka miodowa: Podobne przepisy

Babka miodowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy