Składniki:
- 1 szkl. miękkiego masła lub margaryny,
- 1 łyżeczka wanili,
- 1 niecała szkl. cukru,
- 1 żółtka,
- 1 białko,
- 2 szkl. mąki,
- 1/2 szkl. płatków migdałowych.
Jak przyrządzić?
1. Zmiksuj masło na krem. Dodawaj powoli wanilii i cukru. Dokładnie ubij.2. Dodaj żółtko i bardzo delikatnie mąkę.4. Gotową masę przelej na posmarowaną tłuszczem blaszkę.5. Ubij białko z 1 łyżką wody na piane.Beat the egg white with 1 tablespoon water until frothy. Posmaruj powierzchnię ciasta ubitym białkiem, użyj do tego pędzelka. Na koniec posyp migdałami. 6. Piecz w temp. powyżej 200C` przez 25 – 30 min., aż ciasto będzie miało złoty kolor.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | bebovita |