Składniki:
- kuskus,
- 25 dkg żółtego sera,
- 25 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej,
- puszka kukurydzy,
- puszka czerwonej fasolki,
- majonez,
- sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ser i szynkę pokroić w małę kwadraciki. Dodać kukurydzę i fasolkę następnie porządnie wymieszać z łyżką majonezu i doprawić do smaku.
Potrzebne przybory:
Duża miska.
Uwagi:
Zamiast szynki można użyć dowolnej innej wędliny.Ostrożnie z solą, ser i wędlina są same z siebie słone.
Kuskus pęcznieje, więc wystarczy pół opakowania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | Dominika |