Składniki:
- 1 szklanka pęczaku,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- kalafior/brokuła,
- bób/fasolka szparagowa,
- kukurydza/groszek,
- pieczarki,
- oliwa z oliwek,
- rosołek instant.
Jak przyrządzić?
Pęczak ugotować (1 szklanka pęczaku na 2 szklanki wody.
Marchewki pokroic w talarki, cebule grubiej i podsamżyć na 2 łyżkach oliwy. Jak beda (al dente), zalac szklanką rosołu. Nastepnie wrzucić pokrojone pieczarki - 5 min pogotować, brokuły, kalafior na rózyczki, na koncu kukurydze, ew. inne warzywa.
Jesli za duzo rosolu, to odparowac. Wymieszac z pęczakiem.
Podawac na ciepło lub zimno.
Potrzebne przybory:
Garnek, nóż.
Uwagi:
Dobrze jest jesli warzywa nie są zbytnio rozgotowane.
Najlepiej rzucać na gotujący sie rosół i gotować (6-8 min). Można posypac na koncu orzeszkami pistacjowymi.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Alexxa |