Składniki:
Duża porcja (3 talerze):
- 500g mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 5 jajek,
- 1 kostka margaryny (roztopiona),
- 1 proszek do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- 2 szklanki wody.
Mała porcja (1 talerz):
- 300g mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 3 jajka,
- pół kostki margaryny (roztopionej),
- 1 proszek do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- 1/2 szklanki wody.
Jak przyrządzić?
Do wysokiego naczynia wlać wszystkie składniki.Zmiksowac je mikserem tak amy nie było grudek.Tostownicę wysmarować olejem i wlac zawartość naczynia do tostownicy. Nie zamykać tostownicy całkowicie. Musi być ona uchylona, ponieważ ciasto będzie rosnąć. Kiedy ciasto sięzarumieni, można wyciągnąć je z tostownicy i przystroić dodatkami takimi jak: bita śmietana, cukier, cukier puder,truskawki, jagody oraz inne owoce.Życzę miłego przyrządzania oraz smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | średni |
Autor | Karolina |