Składniki:
- 20 dag sera białego,
- śmietanka albo troszkę serka homo (zależy od wilgotności białego sera),
- mięta,
- 1 1/2 paczki cukru waniliowego.
Jak przyrządzić?
Ser biały utrzeć na gładką masę (można przecisnąć przez praską do ziemniaków lub rozetrzeć widelcem).
Dodać śmietankę lub serek homo - wedle uznania ( ser biały musi przybrać konsystencję kremową).
Następnie siekamy drobniusieńko wcześniej umytą miętę.
Dodajemy cukier waniliowy i wszystko starannie mieszamy.
Potrzebne przybory:
Miska, praska do ziemniaków, widelec, lodówka.
Uwagi:
Uwielbiam jeść tą pastę samą, na ciemnym chlebku lub świeżej bułeczce.
Dobrze smakuje po wcześniejszym schłodzeniu.
Połączenie moze dosyc dziwne, ale efekt smakowy zaskakujący!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | keshia |