Sk艂adniki:
- fasola biala (puszka konserwowa),
- fasola czerwona (puszka konserwowa),
- fasola szparagowa (puszka konserwowa),
- kukurydza (puszka -"-),
- 400g par贸wek drobiowych/wieprzowych,
- 1 cebula,
- 2x sos neapolitanski (instant),
- 2 trojkaciki serka topionego,
- majeranek,
- s贸l,
- pieprz,
- cukier (do smaku).
Jak przyrz膮dzi膰?
Do przygotowania potrawy bedzie potrzebna gleboka patelnia.
Par贸wki nalezy pokroic i wrzucic na rozgrzany olej na patelni. Lekko podsmazyc. Nastepnie dorzucic posiekana cebule, podsmazyc. Kolejno dodac trzy rodzaje fasolek i kukurydze (wczesniej oplukane ). Wymieszac. Sosy nalezy przyzadzic wg przepisu podanego na opakowaniu (w oddzielnym garnuszku). Po zagotowaniu sie sosow nalezy dodac do nich serki topione i dokladnie wymieszac. W calosci wykonany sos, nalezy przelac do patelni z reszta skladnikow. Wymieszac. Dodac przyprawy do smaku. Cala potrawe powinno sie gotowac jeszcze przez max. 10 min, od czasu do czasu mieszajac.
Jak podawa膰?
Potrawe nalezy podawac w miseczach lub na talerzach. Dobrze smakuje ze swieza bulka lecz rownie pyszna solo. Smacznego! :D
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Przybli偶ony koszt | 20 z艂 |
Autor | Ewelka |