Trzy fasolki

Przepis kulinarny

Składniki:

- fasola biala (puszka konserwowa),
- fasola czerwona (puszka konserwowa),
- fasola szparagowa (puszka konserwowa),
- kukurydza (puszka -"-),
- 400g parówek drobiowych/wieprzowych,
- 1 cebula,
- 2x sos neapolitanski (instant),
- 2 trojkaciki serka topionego,
- majeranek,
- sól,
- pieprz,
- cukier (do smaku).

Jak przyrządzić?

Do przygotowania potrawy bedzie potrzebna gleboka patelnia.
Parówki nalezy pokroic i wrzucic na rozgrzany olej na patelni. Lekko podsmazyc. Nastepnie dorzucic posiekana cebule, podsmazyc. Kolejno dodac trzy rodzaje fasolek i kukurydze (wczesniej oplukane ). Wymieszac. Sosy nalezy przyzadzic wg przepisu podanego na opakowaniu (w oddzielnym garnuszku). Po zagotowaniu sie sosow nalezy dodac do nich serki topione i dokladnie wymieszac. W calosci wykonany sos, nalezy przelac do patelni z reszta skladnikow. Wymieszac. Dodac przyprawy do smaku. Cala potrawe powinno sie gotowac jeszcze przez max. 10 min, od czasu do czasu mieszajac.

Jak podawać?

Potrawe nalezy podawac w miseczach lub na talerzach. Dobrze smakuje ze swieza bulka lecz rownie pyszna solo. Smacznego! :D

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt20 zł
AutorEwelka

Trzy fasolki: Podobne przepisy

Trzy fasolki: wypróbuj również

Powiązane Tematy