Składniki:
- 40 dag mąki,
- 20 dag masła i cukru,
- 6 jajek,
- proszek do pieczenia (łyżeczka),
- 50 dag brzoskwiń.
Do obłożenia:
- 50 dag brzoskwiń,
- 2 serki waniliowe homogenizowane,
- 2 galaretki,
- 2 łyżeczki żelatyny.
Jak przyrządzić?
1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia i pianą z białek. Przełozyć na natłuszczoną blachę tortownicę, ułożyć pokrojone brzoskwinie i piec 50 minut w 180 stopni. Serki wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, wyłozyć na brzoskwinie. Przyrządzić galaretkę, zalać ciasto i zastudzić.
Jak podawać?
Schłodzoną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | / |
Autor | NINAA |