Składniki:
- filety rybne,
- pieczarki,
- cebula,
- koncentrat pomidorowy,
- olej,
- sól,
- pieprz,
- ostra papryka,
- mąka.
Jak przyrządzić?
Filety rybne obtoczyc w mace i obsmażyć na oleju, ułożyć w naczyniu, cebule posiekac i osmazyc na zloty kolor, dodac drobno pokrojone pieczarki (mozna zetrzec), lekko posolic przykryc do uduszenia; jak puszcza sok, dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy troche woda (do lepszego rozpuszczenia koncentratu). Podgrzewac bez przykrycia do czasu wyparowania nadmiaru wodu, doprawic sola, pieprzem i czarwona papryka, zeby bylo w miare ostre; tym wszystkim przykryc rybe (tak jak w rybie po grecku).
Potrzebne przybory:
Patelnia, widelec, łyżka, naczynie głębokie.
Jak podawać?
Najbardziej lubię ciepłą :P
Uwagi:
Jest pycha i szybciej sie robi jak rybe po grecku. Ilosci nie podaje, bo to kwestia smaku.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Dziubek |